Nerdkrant #7 – Uitgeverij nieuw John Green boek bekend

Ik ben even een weekje weggeweest met de krant, maar deze staat het weer vol met boekennieuws. Ik merk wel dat het soms lastig is om boekeninformatie te vinden, want soms gebeurt er een hele week niks in uitgeverijland! Ik heb toch vier dingen weten te vinden deze week dus laten we maar snel beginnen.

Dit is persoonlijk een nieuwtje waar ik erg blij van wordt! Ransom Riggs is namelijk een van mijn favoriete schrijvers. Hij is de schrijver van de Bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine en het verhalenboekje Bijzondere vertelsels. En over dat laatste boek gaan we het hebben. Het boek krijgt in Amerika een paperback versie met een speciaal cadeau. Ransom heeft namelijk één extra verhaal geschreven voor de paperback editie, dus dat betekend ook een prachtige tekening uit hout gesneden! Ook krijgt het een nieuwe cover die ik echt heel prachtig vindt!

In een eerdere editie van Nerdkrant hebben we gepraat over de titel van het derde deel van De Rebel in de Woestijn serie. Hero at the fall is hoe het boek zal gaan heten, en nu heeft het ook een cover. Het is niet de Nederlandse cover helaas, maar de UK editie. Niet te min is de cover prachtig en past perfect bij de eerder delen.

Deze spannende Sci-Fi serie van Amie Kaufman en Jay Kristoff heeft prachtige covers. Illuminae en Gemina waren cover buys voor veel mensen, maar kan het derde deel dat ook waar maken? Ik vind persoonlijk Obsidio er een beetje buitenvallen. Die andere twee zijn zo kleurrijk waardoor deze cover minder lijkt. Dat wil niet zeggen dat het niet een mooie cover is, want dat is het zeker!

In een vorige Nerdkrant werd duidelijk dat de nieuwe boeken van John Green niet meer bij Lemniscaat, de huidige uitgeverij, worden uitgegeven. Ook werd duidelijk dat zijn nieuwste boek Turtles all the way down zou gaan heten. Het mysterie is eindelijk verdwenen want de nieuwe uitgeverij wordt namelijk Gottmer. Gottmer heeft laten weten op hun website dat ze het nieuwe boek van John Green gaan uitgeven. Ook gaan ze alle vijf vorige boeken van hem opnieuw uitgeven. Ik kan in ieder geval niet wachten om zijn nieuwe boek te lezen!

Wat vond jij het leukste nieuws?

NerdpraatNerdkrant #7 – Uitgeverij nieuw John Green boek bekend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *