Wachten op Woensdag #8

Vandaag heb ik twee boeken uitgekozen die het wachten zeker waard zijn. Eentje is van Nederlandse bodem en de andere komt van Tumblr. Misschien heb je nu al wel geraden wat de boeken zijn, maar laten we snel kijken of het ook klopt!

Het Eos-project – Mirjam Mous

In een rustig natuurgebied wordt een man dood in de rivier aangetroffen. Het is Herman van Romondt, een journalist van Dagblad Zuid. De politie is er al snel van overtuigd dat het een ongeluk was en doet de zaak daarmee af. Maar Mink, die dezelfde dag nog stage bij Herman liep, denkt dat er meer achter zit. Want wat deed de journalist bij de Blauwe Bosjes, terwijl hij helemaal niet van de natuur hield? En dan had hij het ook nog over een belangrijk artikel, dat zou inslaan als een bom.

Mink en Jools, het nichtje van Herman, zijn vastbesloten om erachter te komen wat er is gebeurd en volgen alle sporen die de journalist heeft achtergelaten. De wereld waarin hij zich begeven heeft, blijkt behoorlijk schimmig te zijn. Hoe meer Mink ontdekt, hoe dieper hij in de problemen raakt. Is hij zijn leven nog wel zeker?

Mirjam Mous heeft al meerdere thrillers op haar naam staan en haar nieuwste beloofd weer even spannend te worden als te voren! Kan je niet meer wachten op dit boek? Dan komt dat mooi uit. Het boek komt namelijk morgen, 3 augustus, al uit bij Best of YA. Nog niet overtuigd? Kijk dit toffe filmpje hoe boekentijger Joelle Mirjam Mous interviewt!

Aan mijn lieve… – Emily Trunko

Heb je ooit een brief geschreven maar deze nooit verzonden? Je bent niet de enige. In 2015 startte de 15-jarige Emily Truno de Tumblr-pagina www.dearmyblank.tumblr.com waar mensen anoniem hun niet-verzonden brieven konden uploaden. Binnen een paar maanden ontving de pagina meer dan 65.000 anonieme brieven. Cosmopolitannoemde de website ‘een verslavende site vol met geheimen van onbekenden’. Maandelijks worden er gemiddeld 36.000 nieuwe briefjes ingezonden en de posts trekken honderdduizenden bezoekers.

In het boek staat een verzameling van de mooiste brieven van de Tumblr-pagina, alsook nieuwe berichtjes die niet eerder geplaatst zijn. Het werk is volledig geillustreerd door Nanda Broekhuizen/Sunflower Sunshine

Nu heb ik ook een fase in mijn leven gehad waar ik op Tumblr zat, ja echt. Na een paar… jaar… kwam ik erachter dat het toch niet echt iets voor mij is. Voor Emily Trunko wel en daarom ben ik ook heel benieuwd naar dit boek. Ik ken haar Tumblr pagina persoonlijk niet, maar het concept van dit boek klinkt goed in mijn oren! Het boek verschijnt bij Blossom Books op 10 augustus. 

Dat was het weer voor deze week!

Op welk boek kan jij niet wachten?

NerdpraatWachten op Woensdag #8

Comments 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *